Hirdetmények

2019. november 28. 15:23

Megújult a védőnői szolgálat épülete

A teljes felújítás után a 21. századi elvárásoknak megfelelő épületben kereshetik fel a tapsonyiak mostantól a védőnői szolgálatot.

A múlt század első felében épült ingatlan eredetileg lakóház volt, majd intézményi célokat szolgált: fogorvosi rendelő és védőnői szolgálat működött a falai között. A használat során eljárt felette az idő, időszerűvé vált a felújítása, ezért az önkormányzat azonnal megragadta a lehetőséget, amikor alkalmas pályázati kiírást talált. A tervek elkészítése és megvalósulása közötti eltelt időben azonban jelentősen emelkedett az építőanyagok ára, ezért a beruházás végső költsége jóval meghaladta a támogatási összeget. Az önkormányzat azonban elkötelezett volt a felújítás mellett, és saját forrásaival járult hozzá a megvalósuláshoz.

- Nemcsak az áremelkedés indokolta a csaknem ötmillió forintos önerő biztosítását, hanem az a helyzet, hogy a pályázat csak a belső akadálymentesítést támogatta. Az épület könnyű megközelítését, külső akadálymentesítését már az önkormányzati forrás biztosította – mondta Fábos István polgármester, aki most büszkén szemléli az épületet. - Ha voltak is gondok az építési időszakban, ma már elégedettek lehetünk, szép munkát végzett a kivitelező.

A beruházás során a faluközpontban álló épületben szinte minden átalakult. Az alapokat megerősítették, a falakat szigetelték, kicserélték a víz-, az áram- és a fűtésrendszert, továbbá a belső burkolatokat és a nyílászárókat. A tetőre napelem került, ami a gazdaságos energiafelhasználást segíti. Végül a mai elvárásoknak megfelelő helyszínt kapott a védőnői szolgálat: tágas váró, külön rendelő és terhesgondozó szoba könnyíti meg a szolgáltatást. Mindenhová új bútorok és eszközök kerültek.

A tapsonyi védőnői szolgálat 5 települést lát el, feladati között van a nővédelem, a várandósok gondozása, a 0-16 éves gyermekek gondozása, a családlátogatás, valamint az óvodás és iskolás-korú gyermekek egészségnevelési és iskola-egészségügyi gondozása. A települések közötti közlekedést mostantól egy új Suzuki személygépkocsi teszi lehetővé, mivel ezt is fedezte a pályázati támogatás. A múlt hétvégén felavatott intézmény a szükséges engedélyek megérkezése után december 1-jétől biztosítja a körzet lakosságának a minőségi egészségügyi alapellátást.

 

Utoljára frissítve: 2019. 11. 28. 15:24

A honlap felülete akadálymentes!

Tapsony Község Önkormányzata

8718 Tapsony, Széchenyi tér 1/a.

Tel.: 85/522-017

E-mail cím: tapsonypmh@z-net.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Időjárás


Fel