Projektek

Eszközbeszerzés a tapsonyi óvoda részére

Kódszáma: TOP-1.4.1-16-SO1-2019-00014

Kedvezményezett: Tapsony Község Önkormányzata
Támogatás: 9 527 653  Ft
Támogatási intenzitás: 100 %
Támogató alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat
Megvalósítás időszaka: 2020.02.21-2021.04.30.

A Tapsony Községi Önkormányzat Óvodáját Tapsony Község Önkormányzata alapította 2012. december 28-án. Az intézmény a 8718 Tapsony, Zrínyi u. 2. szám alatt található (hrsz 63), s az önkormányzat tulajdonában áll. Maximális férőhelyszáma 26 fő kisgyermek gondozását teszi lehetővé, jelenleg egy 22 főből álló vegyes csoporttal működik, ahol két főiskolai végzettségű óvodapedagógus és egy dajka dolgozik.

Az óvoda épületben található egy csoportszoba, folyosók, mosdó, tálalókonyha, irodahelyiségek, tornaszoba. Külön helyiség áll rendelkezésre a logopédusnak, valamint a nevelőknek. Az óvoda eszközellátottságára jellemző, hogy a minimálisan szükséges eszközök rendelkezésre állnak, azonban a szükséges pótlásokat, fejlesztési igényeket nem tudják teljes körűen biztosítani.

Az elmúlt időszakban az önkormányzat a lehetőségeihez mérten szerzett be használati eszközöket (sokszor használtakat), a településen élő vállalkozókkal, szakmunkás közfoglalkoztatottakkal saját erőből végzett karbantartási-felújítási munkálatokat az épületen. Különösen nagy problémát jelent az udvartéri játékok pótlása, mivel a korábbi telepített játékok nem feleltek meg a hatályos szabványoknak, elhasználódtak – több mint 15 éve kerültek telepítésre -, így azokat el kellett bontani, új játékok vásárlására eddig nem jutott forrás. Az udvartéri játékok közül nincs olyan, ami megfelelne az EU szabványnak, függetlenül a karbantartási munkáknak.

  • Jelen projekt keretében új, EU szabványoknak megfelelő udvari játszóeszközök kerülnek telepítésre: babaház, udvari homokozó, kéttornyos vár, mókuskerék, hatszög mászóka, háromszög mászóka, kerti asztal padokkal.
  • Az óvodai ellátáshoz, a felnőttek munkavégzéséhez szükséges alapvető eszközök, Pl.: laptop, multi-funkciós nyomtató, mosógép, zsúrkocsi, gyermek étkészlet, rozsdamentes munkaasztal, szárítóállvány, hűtőgép, porszívó.
  • A fürdőszobákban gyermektörölközők és öltözőszekrények.
  • A vezetői irodába: irattartó komód.
  • Csoportszobai bútorok: óvodai fektető, ágynemű-szett, fektető ágy és ágyneműtároló, gyermekszék, szekrények, szemetes, szőnyeg, fényáteresztő függöny, sötétítő függöny.
  • Változatos csoportszobai játékok: játék baba, játék jármű, szerepjáték készlet, építőjáték, bábparaván, futóbicikli.
  • A fejlesztő / nevelőmunkát segítő eszközök: tornapad, tornaszőnyeg, tv, diavetítő, szobahőmérő, fali kitűző tábla, logopédiai tükör, projektor, gyógyszerszekrény, mini hifi, hangszerkészlet.

 

 

 

 

 

 

 


Fel